7 Δεκεμβρίου 2009

Wildlife Show 2009

Το Wildlife Show 2009 παρουσιάζει στο Hilton την Κυριακή 20.12.09 , λίγο πριν τα Χριστούγεννα , στις 12.00 μία εκδήλωση αφιερωμένη στα απειλούμενα είδη της Ελλάδας και στα αδέσποτα ζώα της. Πρόκειται για ένα μοναδικό ετήσιο event με σκοπό την προβολή του εθελοντισμού και την αναγκαιότητά του στις μέρες μας. Μέρες, που όλοι μιλούν για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και το περιβάλλον, αλλά ξεχνούν να τονίσουν τα προβλήματα που τα ζώα αντιμετωπίζουν ,πριν από εμάς.
Μέσα σε ένα μεσημέρι το κοινό της Αθήνας θα ενημερωθεί για τις δράσεις και τις ανάγκες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προστατεύουν απειλούμενα είδη αλλά και συλλόγων που αγωνίζονται για την ευζωία των αμέτρητων αδέσποτων σκύλων και γάτων που ζουν στη χώρα μας . Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση του Planetbook, το πρώτο επιτραπέζιο για το περιβάλλον.
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Λίγα λόγια από τους σύνεδρους:

«Το έργο του Medasset στη Μεσόγειο»
Κωνσταντίνος Γριμάνης , διευθυντής του Medasset
Παρουσίαση του έργου του Μεσογειακού Συνδέσμου για τη σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών από το διευθυντή του Συνδέσμου , Κωνσταντίνο Γριμάνη.
Προβολή του κινουμένου σχεδίου " Turtles in Trouble:Τουρισμός και Χελώνες" και συζήτηση.

«Το ΕΚΠΑΖ κοντά στη φύση με φροντίδα και περίθαλψη»Παύλος Μπήτρος, διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ(Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων)
To EKΠΑΖ μετράει 25 χρόνια λειτουργίας και οι άνθρωποι του, με γνώμονα την αγάπη τους για τα άγρια ζώα και τα πτηνά περιθάλπουν κάθε χρόνο περίπου 1500 ζώα εκ των οποίων τα περισσότερα απελευθερώνονται. Ο κ. Μπήτρος, διαχειριστής του κέντρου, θα μας παρουσιάσει τις δράσεις και το έργο του καθώς επίσης τις απειλές που δέχεται η άγρια πανίδα σήμερα και πώς μπορούμε εμείς να τους βοηθήσουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ισχυρό!

«Βιοποικιλότητα & Σκυριανό Άλογο - Η συνεισφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στην προστασία & διατήρηση της μοναδικής αυτής φυλής.»
Μυρτώ Παππά , εξωτερική συνεργάτης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Το έτος 2010 είναι το παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας. Η βιοποικιλότητα, η βάση της ζωής μας στον πλανήτη, αντιμετωπίζει δυστυχώς σήμερα πολλούς κινδύνους και σημαντικές απώλειες. Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες, με σημαντική ενδημική χλωρίδα και πανίδα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού παρουσιάζει τις δράσεις τις που αφορούν την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Σκύρου, με κύρια έμφαση στην αυτόχθονη ελληνική φυλή αλόγων, τα Σκυριανά άλογα.

«Ο ρόλος των Μκο στην θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων στην Ελλάδα και τον κόσμο»
Παναγιώτης Κατσουλάκος , ομιλητής για τη ΜΚΟ "Σόλων"

Ένα βιώσιμο μέλλον προϋποθέτει βιώσιμες πολιτικές και βιώσιμες στάσεις ζωής. Οι καταστροφικές στάσεις του παρελθόντος ήδη απειλούν με ένα καθολικό τρόπο το φαινόμενο της ζωής στη Γη. Έτσι μια νέα στάση ζωής κερδίζει έδαφος και σταδιακά γίνεται λόγος για μια μετάβαση από τον ανθρωποκεντρισμό στον οικοβιοκεντρισμό. Αυτή η μετατόπιση κατασταλάζει με :
-την αυξανόμενη αναγνώριση του ότι όλοι είμαστε μέρη ενός εξελισσόμενου οργανισμού- οικοσυστήματος που αποτελείται από ένα ασύλληπτο αριθμό αλληλεξαρτώμενων ειδών
-με την δημιουργία ψυχολογικών σχέσεων με όλα τα όντα
-με διακηρύξεις που σκοπός τους είναι να εξελιχθούν σε θεσμικές καινοτομίες . Χρειάζεται ένας «οδικός χάρτης» για την συνειδησιακή και θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων. Υπάρχει η ανάγκη για συνεργατική χάραξη μιας στρατηγικής για τη συνειδητοποίηση των αρχών και τη θέσπιση ενός βιώσιμου πολιτισμού. Για αυτήν την πραγματοποίηση θα απαιτηθεί μεταξύ άλλων να γίνει, μια στάθμιση της Ελληνικής και της διεθνούς κατάστασης ,να επιτευχθούν συνεργασίες - δικτυώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως επίσης αξιολόγηση - ανάδειξη κάθε προόδου.

«Αδέσποτα στην πόλη»
Ευγενία Ματαράγκα , υπεύθυνη εκστρατειών GAWF

Προγράμματα διαχείρισης σύμφωνα με το νόμο Ν.3170/2003.
Βίοι παράλληλοι, άνθρωποι και ζώα στην πόλη.
Καθημερινότητα αδέσποτων και ποιότητα ζωής τους.
Προγράμματα του GAWF και ελπίδα για το μέλλον .

"Φάκελος Σκύλος: Αγορά ή Υιοθεσία;"
Χριστίνα Οικονόμου , υπεύθυνη Προγραμμάτων, εκπαίδευσης & υιοθεσιών Sapt Hellas

Εννέα σκύλοι πρώην αδέσποτοι και ημίαιμοι, υιοθετημένοι πια, συστρατεύονται με τους κηδεμόνες τους, αφενός υπέρ της ενημέρωσης και γνώσης στα σχολεία και αφετέρου υπέρ της θεραπευτικής επαφής με παιδιά ή ενήλικες με κινητικές ή νοητικές αναπηρίες σε ιδρύματα. Τι κι αν αυτοί οι εννέα προσφέρουν κοινωνικό έργο; δεν παύουν να ανήκουν στους πολύ λίγους τυχερούς πρώην αδέσποτους που υιοθετήθηκαν. Λέτε αυτοί οι εννέα που καθημερινά αποδεικνύουν την κοινωνική και ευγενική φύση τους να είναι «ειδικοί»; Ή μήπως "μιλούν" για την κοινωνική και ευγενική φύση τους είδους τους;

«Planetbook : Παρουσίαση του πρώτου επιτραπέζιου για το περιβάλλον.»
Σταύρος Μηλιόνης , πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Ν

Το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook που δημιούργησε το K.E.A.N. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) είναι γεγονός. Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας τη γνώση με τη ψυχαγωγία. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν., στο πλαίσιο των δράσεών της σε θέματα περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών, ανέλαβε την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός παιχνιδιού, που μέσα από τη ψυχαγωγία εκπαιδεύει και ταυτόχρονα προτρέπει τους παίκτες να δράσουν για την προστασία του περιβάλλοντος. H όλη φιλοσοφία του παιχνιδιού αφορά στην προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και εκστρατείες, καθώς και τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Kοινωνίας των Πολιτών για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Πρόγραμμα Wildlife Show 2009 - 20.12.09
Athens Hilton-αίθουσα Galaxy
Ώρα έναρξης: 12.0012.00: Εγγραφές
12.15: Eισαγωγική τοποθέτηση - Συντονισμός από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
12.30: «Το έργο του Medasset στη Μεσόγειο» - Κωνσταντίνος Γριμάνης , διευθυντής του Medasset .
12.50: «Το ΕΚΠΑΖ κοντά στη φύση με φροντίδα και περίθαλψη» - Παύλος Μπήτρος, διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ(Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων )
13.10: «Βιοποικιλότητα & Σκυριανό Άλογο - Η συνεισφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στην προστασία & διατήρηση της μοναδικής αυτής φυλής.» - Μυρτώ Παππά , εξωτερική συνεργάτης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
13.30: Διάλειμμα
13.50: «Ο ρόλος των Μκο στην θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων στην Ελλάδα και τον κόσμο» - Παναγιώτης Κατσουλάκος , ομιλητής για τη ΜΚΟ "Σόλων"
14.10: «Αδέσποτα στην πόλη» - Ευγενία Ματαράγκα , υπεύθυνη εκστρατειών GAWF
14.30: "Φάκελος Σκύλος: Αγορά ή Υιοθεσία;" - Χριστίνα Οικονόμου , υπεύθυνη Προγραμμάτων, εκπαίδευσης & υιοθεσιών Sapt Hellas
14.50: «Planetbook : Παρουσίαση του πρώτου επιτραπέζιου για το περιβάλλον.» Σταύρος Μηλιόνης , πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Ν(Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων)
15.00: Αποχαιρετιστήριος χαιρετισμός - Ευχαριστίες

Και φυσικά στο Lobby 1 θα μπορείτε να επισκεφτείτε τα stands των Οργανώσεων αυτών καθώς επίσης και των:
ΚΑΖ,Ηimaira,Αρκτούρος,Ζωοφιλκή ένωση Ηλιούπολης.
Θα βρίσκονται εκεί από Σάββατο πρωί μέχρι Κυριακή βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου