9 Φεβρουαρίου 2010

Έκοψαν τις ουρές σε αλεπούδες

Δύο αλεπούδες εντοπίστηκαν νεκρές, στις 26 Ιανουαρίου, σε δρόμο της Νότιας Λέσβου, λίγο έξω από το Ακράσι. «Δεν είχαν χτυπηθεί κατά λάθος από διερχόμενο όχημα, αλλά είχαν θανατωθεί εσκεμμένα και, αφού τους αφαιρέθηκε η ουρά, τοποθετήθηκαν στη μέση του δρόμου, ως ένδειξη ανδρισμού, παραδειγματισμού ή πολιτισμού; Νωρίτερα, σε διαφορετικό σημείο, άλλο ένα άτυχο ζώο είχε την ίδια μοίρα και είχε κρεμαστεί σε φράχτη.
Έκοψαν τις ουρές των αλεπούδων και τις άφησαν εσκεμμένα στη μέση του δρόμου!Τα κακόμοιρα θηλαστικά, λόγω του παγετού που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες στο νησί, προφανώς αναγκάστηκαν να αναζητήσουν τροφή σε περιοχές όπου βασιλεύει ο νόμος του υπέρτατου και πλέον πολιτισμένου “ζώου”.
Ελπίζω οι συγκεκριμένες πράξεις να μην είναι απόρροια των δηλώσεων (πριν αρκετό καιρό), σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έκρινε ότι ο πληθυσμός των αλεπούδων στη Λέσβο έχει αυξηθεί ανησυχητικά και πρέπει να ληφθούν μέτρα! Πραγματικά λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι είναι συντοπίτες μου».

Γιάννης Σαραντάκος

Πηγή: emprosnet.gr
Δημοσιεύθηκε στό Zougla gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου